Google neemt startup over die technologie ontwikkelde voor objectherkenning

Google heeft al hele goede beeldherkenningstechnologie in huis, waarmee het objecten op foto’s kan herkennen. Dit wordt bijvoorbeeld toegepast voor Google Photos, waarin je kunt zoeken naar alle foto’s die je van een hond of een auto hebt gemaakt. Maar blijkbaar is deze technologie nog niet geavanceerd genoeg. Google heeft namelijk het Franse Moodstocks overgenomen. Dat bedrijf ontwikkelde technologie om objecten te herkennen. En dan niet enkel ‘dit is een bank’, maar ‘dit de Klippan-bank van IKEA’. Of: ‘dat t-shirt kun je kopen bij H&M’.

Het bedrijf bood zijn technologie onder meer aan via een betaalde API aan app-ontwikkelaars. Moodstocks heeft direct na de bekendmaking zijn site offline gehaald en een verklaring online geplaatst. Het bedrijf laat weten dat zijn huidige dienstverlening stopt en dat klanten nog tot het einde van hun abonnement de technologie van Moodstocks kunnen blijven gebruiken. Daarna moeten ze op zoek naar een alternatief. Een lastige uitdaging voor apps en diensten die nu vertrouwen op de API van Moodstocks voor objectherkenning.

Na het aflopen van de contracten gaat de dienst offline. Binnen Google gaan de programmeurs verder werken aan dezelfde soort technologie, waarmee alles er op wijst dat Google het bedrijf heeft overgenomen om talent binnen te halen. En dat de ontwikkelaars talent hebben, demonstreert deze demonstratie van hun dienst wel:

Hoeveel Google heeft betaald voor Moodstocks is onbekend.