‘Google neemt videogame streaming-dienst Twitch over voor één miljard dollar’

Google’s YouTube zou volgens bronnen op het punt staan om Twitch – een populaire videogame streaming-dienst – over te nemen voor meer dan een miljard dollar. De overname zou binnenkort aangekondigd worden en zou dan de grootste overname in de geschiedenis van YouTube zijn, dat zelf door Google overgenomen werd in 2006 voor 1,65 miljard dollar.

Twitch werd in 2011 gelanceerd door Justin Kan en Emmett Shear. Met Twitch kunnen gebruikers anderen live meelaten kijken terwijl zij een spel spelen. Deze live video’s kunnen direct gestreamd worden vanaf de Microsoft Xbox en PlayStation 4-console van een gebruiker. De dienst maakte in februari bekend meer dan 45 miljoen maandelijkse gebruikers en meer dan één miljoen leden te hebben die elke maand video’s uploaden.

YouTube is verreweg het meest populaire platform voor het bekijken van video’s. Er wordt iedere maand meer dan zes miljard uur aan video bekeken door één miljard gebruikers over de hele wereld. Sinds december kunnen gebruikers ook op YouTube live games streamen, die mogelijkheid wordt echter maar weinig gebruikt. YouTube verwacht dat de Amerikaanse overheid niet zomaar akkoord zal gaan met de overname vanwege de mogelijke monopolievorming in de online video-markt die hiermee zou ontstaan.