Google neemt virtual reality serieuzer met eigen VR-baas

Ze experimenteren bij Google al een tijdje met virtual reality. Het internetbedrijf bracht bijvoorbeeld al eens de Cardboard uit, een spotgoedkope VR-bril waar je een smartphone inschuift. De nieuwe technologie zal voortaan echter veel serieuzer worden genomen binnen Google. Het bedrijf start namelijk een eigen VR-divisie, met aan het hoofd iemand die alle virtual-realityprojecten overziet.

Google-productbaas Clay Bavor komt aan het hoofd te staan van de VR-tak, aldus Re/code. Dat is een grote jongen: hij was tot op heden verantwoordelijk voor Google’s apps, zoals bijvoorbeeld Gmail, Drive en Docs. De oude verantwoordelijkheden van Bavor worden overgedragen naar de nieuwe Google-baas Diane Greene.

Het is in elk geval goed nieuws voor Bavor. De Google-topman stond er om bekend heel veel tijd in Cardboard te steken, hoewel hij daarnaast nog veel meer verantwoordelijkheden had. Met Google’s eigen VR-divisie kan hij zich eindelijk op zijn favoriete project richten.

Google kan hierdoor ook beter concurreren met Facebook, waarvan de Oculus VR-bril vanaf maart dit jaar wordt verkocht. De pre-orders van deze bril begonnen eerder dit jaar. Op dit moment heeft Facebook 400 werknemers die zich bezighouden met VR. Hoeveel er bij Google’s VR-tak komen te zitten is nog niet bekend.