Google onthult ‘appsperimenten’: drie nieuwe experimentele foto- en video-apps

Google-Storyboard

Google heeft drie nieuwe foto- en video-apps beschikbaar gemaakt. Het bedrijf noemt ze ‘appsperimenten’: experimentele apps. De internetgigant wil meer apps maken om nieuwe technologieën te demonstreren.

Een van de nieuwe apps heet Storyboard. Daarmee kun je video’s automatisch omzetten naar stripboekachtige collages. De app kiest automatisch een aantal frames uit een video en plaatst die in de layout van een stripboek. Je kunt zelf nog diverse visuele filters toepassen en wisselen tussen de verschillende beelden. De app is alleen beschikbaar voor Android.

Selfissimo!

De tweede app heet Selfissimo! Met deze app kun je automatisch een reeks selfies maken. De app schiet de beelden in zwart-wit. De software wacht bovendien tot je een bepaalde pose aanneemt, om vervolgens een foto te maken. Neem je weer een andere pose aan, dan wordt de volgende foto gemaakt.

De selfies kun je apart opslaan, maar je kunt ook een contactafdruk waar alle beelden op te zien zijn maken. De app is te downloaden voor iOS en Android.

Scrubbies

Tot slot is er Scrubbies. Deze app laat je heen en weer swipen in een eerder opgenomen video. Op die manier kun je er een soort remix van maken. Heb je dus een grote blunder van iemand opgenomen, dan kun je die eindeloos herhalen door de video heen en weer te bewegen. De app is alleen beschikbaar voor iOS.

De bedoeling is dat je feedback gaat geven op de appsperimenten. In de toekomst kunnen daardoor nieuwe foto-apps worden getest.