Google organiseert event omtrent kunst gemaakt met deep learning-technologie

Afgelopen juni publiceerde Google een verhaal over visualisatietechnieken die helpen om te begrijpen hoe neurale netwerken werken. Terwijl de technieken eigenlijk bedoeld waren voor mensen die zich bezig houden met machine learning, werd de techniek ook gebruikt door creatievelingen. De techniek zorgde namelijk niet alleen voor meer inzicht in neurale netwerken, maar ook voor surrealistische afbeeldingen!

Nadat Google ook de code achter de techniek bekend maakte, genaamd DeepDream, ontstond er een enorme trend waarbij verschillende kunstenaars als Amanda Peterson, Memo Akten, Samim Winiger en Kyle McDonald begonnen te experimenteren met de techniek om kunst te creëren.

Het blad ‘A Neural Algorithm of Artistic Style’ presenteerde bijvoorbeeld een techniek waarbij een neuraal netwerk werd gebruikt om afbeeldingen in verschillende stijlen en objecten te verdelen. Hierdoor werden nieuwe afbeeldingen gecreëerd door de stijl van de ene  afbeelding te combineren met de ander afbeeldingen.

image01

Google laat in een blogpost weten dat door het enorme enthousiasme een twee dagen durend evenement genaamd DeepDream organiseren. Met het evenement, dat plaatsvindt op vrijdag 26 en zaterdag 27 februari willen ze de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunst door middel van machine learning laten zien en een discussie aanwakkeren voor toekomstige richtingen.