Google Photos gaat sociale media achterna met Like- en Favoriet-knoppen voor foto’s

Google Chrome smartphone

Google Photos krijgt een geheel nieuwe functie. De dienst gaat namelijk knoppen in de vorm van sterren tonen bij je foto’s, zodat je ze kunt markeren als favoriet. Dat meldt Google op Twitter. Volgende week zou er volgens TechCrunch nog een knop bij komen, om je foto’s te liken. Net als op sociale media dus.

De Favoriet-knop werd in augustus vorig jaar al gezien in de Android-app van Photos bij een aantal gebruikers. Om de een of andere reden heeft het dus bijna een jaar geduurd om de knop tot leven te brengen.

Met de nieuwe knop kun je je foto’s gemakkelijker terugvinden. Markeer je ze als favoriet, dan komen ze automatisch in een aparte collectie terecht. Die collectie vind je bij Albums in de app. Zoek je dus die ene toffe foto, dan heb je hem zo gevonden. De knop verschijnt deze week in jouw app.

Like

De Like-knop komt volgende week. Deze knop krijgt de vorm van een hartje en werkt net zoals de like-knop op sociale media. Je kunt er foto’s die je deelt met andere contacten mee liken. Ook kun je complete gedeelde albums ‘liken’.