Google Photos kan nu automatisch je schokkerige video’s stabiliseren

Google Photos

Google Photos krijgt de mogelijkheid om schokkerige videobeelden achteraf te stabiliseren. De functie zat er al enige tijd aan te komen, schrijft Android Police, die in augustus 2016 al aanwijzingen voor stabilisatie in de app vond. De update is nu beschikbaar voor de Android-app. Wanneer iOS volgt, is niet bekend.

Google stabiliseert de video door frame per frame te analyseren, schrijft 9to5Google. De video wordt bijgesneden, waardoor het onderwerp stabiel in beeld blijft. De video verliest daardoor wel wat aan kwaliteit. Om een indicatie te krijgen, kun je deze vergelijking bekijken die door YouTube-gebruiker Daniel Stone werd geüpload.

Het stabiliseren van de video zit verstopt onder de knop waarmee je de video kunt bewerken. Daar vind je een knop die het proces in werking zet. Die moet daarvoor wel op je apparaat staan. Is de video opgeslagen in de cloud, dan wordt hij eerst naar je apparaat gedownload. Het stabiliseren kan enige tijd duren, afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt en de lengte van de video.