Gerucht: Google presenteert nieuwe telefoons, VR-bril en 4K Chromecast op 4 oktober

Het schijnt dat Google op 4 oktober zijn nieuwste telefoons, virtual-reality-platform DayDreamVR en een Chromecast met ondersteuning voor 4K-beeld gaat presenteren. Dat schrijft Android Police op basis van ‘een betrouwbare bron’. Daarnaast zou het bedrijf ook meer details bekend gaan maken over Google Home, de speaker waar je tegen kunt praten.

Volgens Android Police krijgt de nieuwe Chromecast, die in staat is om beelden in 4K te laten zien, de naam Chromecast Plus of Chromecast Ultra.

In mei maakte Google de eerste details van Google Home bekend. Met de Amazon Echo-concurrent wil het bedrijf binnendringen in je huis. Je kunt tegen het apparaat praten en hem opdrachten geven. Google Assistent kan je dan antwoorden geven en taken voor je uitvoeren.

Daydream

Android Police schrijft op basis van zijn bron ook dat de bril van Googles VR-platform Daydream waarschijnlijk de naam Daydream View gaat krijgen. De bril is een upgrade van de kartonnen Google Cardboard, een concept dat door veel bedrijven is gebruikt om virtual reality op een goedkope en toegankelijke – maar met matige kwaliteit – aan te bieden.

Google wil naast een betere bril ook zorgen dat smartphones beter in staat zijn om VR-applicaties te draaien. Daardoor heeft Google een soort eisenlijst gemaakt voor smartphonefabrikanten en VR-functies toegevoegd aan de nieuwste versie van Android. Het bedrijf werkt samen met verschillende partijen om content en apps voor dat platform te maken. Vorige week werd al bekend dat Daydream ‘binnen enkele weken‘ beschikbaar wordt.

Pixel en Pixel XL

De de nieuwe smartfoons van Google zouden volgens Android Police wel eens de namen Pixel (5 inch) en Pixel XL (5,5 inch) kunnen krijgen. Daarmee zou het bedrijf voor deze reeks afscheid kunnen nemen van de naam Nexus. De site wist de informatie te ontfutselen van twee onafhankelijke bronnen.

Waarom Google afscheid zou willen nemen van de naam Nexus is onbekend. Android Police schrijft dat het bedrijf zijn nieuwe telefoons sterker wil profileren als onderdeel van het merk Google.