Google Pixel telefoons vliegen de winkel uit

Sinds Google een nieuwe smartphone aankondigde, vliegen de Pixel en Pixel XL de winkel uit. In Amerika is het toestel sinds vorige week beschikbaar, en de eerste voorraden zijn inmiddels bijna op. Dat betekent dat sommige mensen die het toestel als een van de eerste besteld hebben waarschijnlijk nog enige tijd op levering zullen moeten wachten.

Hoe lang Amerikaanse klanten precies op de Pixel zullen moeten wachten is nog niet bekend, een woordvoerder van Google heeft het over wachttijden die ‘maximaal 3 weken’ zullen bedragen. Volgens Google overtreft het aantal pre-orders van het nieuwe toestel op dit moment ‘hun stoutste dromen’.

We’re thrilled to see the excitement for our new Pixel phones, and frankly pre-order demand has exceeded our expectations. We’re working to restock our inventory as soon as possible.

De Pixel smartphone werd begin deze maand door Google geïntroduceerd tijdens het Google Event. De afgelopen weken was het toestel veelvuldig in het nieuws omdat met name de fotokwaliteit van het apparaat vele malen beter zou zijn dan bijvoorbeeld dat van een iPhone of Samsung toestel. Daarnaast heeft de Pixel een betere accu, en kunnen gebruikers gebruik maken van Google’s virtuele assistent via voice control, die standaard ingebakken zit op het apparaat.

Foto: The Verge