Google praat met Britten over tests met zelfrijdende auto

Google heeft meerdere gesprekken gevoerd met de Britse overheid over het inzetten en testen van zelfrijdende auto’s in Groot-Brittannië, zo blijkt uit documenten die in handen zijn van The Telegraph.

De techgigant is al een tijdje bezig met het testen van zijn technologie in de Verenigde Staten, maar zou ook Groot-Brittannië zien als een sleutelmarkt voor zijn zelfrijdende auto’s. Google hoopt dan ook dat de overheid mee wil werken aan het ontwikkelen van wetten voor zelfrijdende auto’s. Het is immers de bedoeling dat de auto van Google in 2020 te koop is voor het grote publiek, maar dan moeten alle factoren wel kloppen.

De Britse overheid heet al miljoenen geïnvesteerd in onderzoek naar zelfrijdende auto’s, dus zij lijken er zeker voor open te staan dat Google de oversteek maakt. Google stelde zelfs dat Groot-Brittannië ‘ver voorop loopt op dit gebied’, zo blijkt uit de documenten. Helaas is daarin onleesbaar gemaakt wat er aan afspraken is gemaakt, dus we kunnen nog niet met zekerheid stellen dat de overheid zijn wegen openstelt voor tests of andere toezeggingen heeft gedaan.