Google richt zich op slimmere smartphone-agenda met overname Timeful

Google vindt dat onze digitale agenda best wat slimmer kan. Nog even en je hoeft zelf niet meer na te denken wanneer je iets doet, want Google heeft een app overgenomen die bepaalt welke taak je wanneer het best kunt uitvoeren.

De app in kwestie heet Timeful en werkt heel simpel. Je geeft aan wat je wilt doen en Timeful zoekt een geschikt moment. Je hoeft niet eens altijd zelf te bedenken wat je in je agenda wilt zetten, want de app geeft bijvoorbeeld als suggestie dat je er goed aan doet deze week eens naar de sportschool te gaan. Timeful legt die activiteit vervolgens naast je bestaande agenda en plant de afspraak in.

Google wil het met de overname van Timeful vooral makkelijker maken om je te kunnen focussen op de dingen die je belangrijk vindt. Dat zorgt er namelijk meteen voor dat je tijd overhoudt voor leuke dingen, zoals tijd spenderen met je vrienden of een avondje relaxen op de bank. Google is dan ook van plan om Timeful te integreren in diensten als Inbox en Agenda. Mocht je daar niet op willen wachten, dan is Timeful vooralsnog gewoon te downloaden voor iOS-gebruikers.