Google Search app uitgebreid met Olympische Winterspelen programma

Goed nieuws voor fanatieke Google Search app gebruikers die graag de Olympische Winterspelen willen volgen: Google maakte vandaag bekend dat de Google Now functionaliteit in de Search app is uitgebreid met het programma van de spelen in Sochi. Gebruikers kunnen desgewenst reminders ontvangen als hun favoriete sporters in actie komen of er een bepaalde finale plaats vindt.

Ook voegde Google Search spraakbesturing toe, waardoor je nu de app kunt vragen om een telefoongesprek te starten of SMS te versturen naar één van je contacten. Het systeem werkt ongeveer vergelijkbaar met dat van Siri, je kunt bijvoorbeeld aangeven of een contactpersoon je ‘husband’ of ‘sister’ is, en de app vragen ’to call my husband’. Vooralsnog gebeurt dat dus nog allemaal in het Engels, maar Google Now is ook beschikbaar in Frans, Japans, Koreaans en Duits.

Steeds meer Google Now functionaliteiten vinden hun weg naar de Google Search app. Met Event reminder kun je nu bijvoorbeeld ook in de zoek app een notification ontvangen als je aanstalten moet maken om op tijd bij dat event aanwezig te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld gaat vliegen en van plan was met de trein naar Schiphol te reizen, laat Google Now je weten wanneer je moet vertrekken, daarbij rekening houdend met eventuele werkzaamheden aan het spoor of weersomstandigheden. Dat is nu dus ook in de Google Search app mogelijk.

Nieuw in deze update is dus ook de mogelijkheid om de Olympische Spelen te volgen via de app. Behalve een chronologische lijst van alle sportwedstrijden en de begintijden, kunnen gebruikers ook reminders ontvangen als een niet te missen wedstrijd begint. Google Search is beschikbaar voor zowel Android als iOS gebruikers.