Google helpt bewoners Faroe Eilanden met Sheep View

In juli startte een groep bewoners van de Faroe Eilanden een eigen versie van Street View, omdat Google hun eilanden niet in beeld bracht. Ze haalden wereldwijd het nieuws omdat ze daarbij gebruik maakten van schapen om de beelden te schieten. Het project noemden ze Sheep View 360, omdat de schapen een 360-graden camera op hun rug kregen.

Met de ludieke ‘Sheep View’-actie wilde de Faroe Eilanden crew Google overtuigen de eilandengroep eens officieel vast te leggen en tegelijkertijd het toerisme en de bekendheid van land vergroten. Het probleem was namelijk dat er nog nooit een auto van Google Streetview over de eilanden gekomen was. Maar nu heeft Google het project officieel goedgekeurd en biedt daarnaast flink wat ondersteuning. Zoals Google zelf zegt: “Waar wol is, is een weg.”

Als onderdeel van die goedkeuring krijgt het project Street View Trekkers en 360-gradencamera’s die onderdeel uitmaken van het officiële Street View-programma. De Trekker is een 360-graden capture rig, die je ook vindt op de auto’s van Google zelf. In dit geval zijn ze echter ontworpen om te gebruiken op bijvoorbeeld een rugtas, zodat je ook de gebieden waar de auto’s niet komen kunt meepakken.

Overigens blijft het niet bij schapen: Google heeft ook camera’s meegegeven aan bewoners en toeristen, zodat ze kunnen helpen.