Google Shield beschermt kleine websites tegen DDoS aanvallen

Google werkt aan een nieuwe dienst om kleinere websites te beschermen tegen DDoS-aanvallen. Het project genaamd Project Shield, moet in staat zijn om websites overeind te laten blijven tijdens een plotselinge aanval.

Met Project Shield kunnen kleinere websites hen content via Google laten komen, terwijl ze bij hun eigen server blijven. Hierdoor kunnen deze websites gebruik maken van de bescherming die Google heeft ingebouwd in haar servers, zonder zelf dure beschermingsmaatregelen te hoeven nemen.

Google wil met Shield de online vrijheid van meningsuiting beschermen. Websites met een politieke lading zijn namelijk vaak het slachtoffer van dit soort aanvallen. De afgelopen jaren is het programma al veelvuldig getest bij dit soort websites. Zo was het dankzij Shield mogelijk om de website van de Keniaanse verkiezingen te laten draaien, terwijl deze in vorige jaren al snel onbereikbaar werd.

Na dit project denkt Google al weer verder. Google is ook bezig met ene project genaamd Digital Attack Map. Via deze kaart wordt in kaart gebracht waar DDoS aanvallen plaatsvinden en waar ze vandaan komen.