Google laat je nu je eigen website bouwen alsof je in Google Docs werkt

Wist je dat Google een online dienst heeft om zelfs website te bouwen? Tot nu leek Google Sites wel een beetje op hoe je een wiki kunt bijhouden, niet heel aantrekkelijk, maar Google rolt vanaf vandaag een nieuwe versie van Google Sites uit. Op basis van feedback van gebruikers hebben ze nieuwe features toegevoegd en diverse functies verbeterd, schrijft het bedrijf op haar blog. Zo kun je nu zien hoeveel mensen er op de site komen en de pagina’s aanpassen met zes verschillende thema’s.

Met Sites is het mogelijk om interne websites te maken zonder hiervoor hoeven te programmeren. Met de vernieuwing is het volgens de internetgigant nog gemakkelijker om een site te maken, en tekst, links en afbeeldingen toe te voegen. Dit kan nu met knippen en plakken of door elementen op de pagina te slepen.

Google Sites

Daarnaast kun je Sites laten integreren met diverse apps van Google om vanuit daar content toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een planning vanuit Google Calendar, een video uit Google Drive of een locatie uit Google Maps. De Sites kun je samen maken, waarbij nu dezelfde technologie gebruikt wordt als bij Docs. Dat betekent dat je realtime samen kunt werken, zonder dat je allemaal een andere versie voor je neus hebt dan je collega.

Ook is het nu mogelijk om Sites aan te passen met zes responsive thema’s die zichzelf naar ieder scherm aanpassen. Via een geïntegreerde preview kun je bovendien zien hoe de pagina er uit ziet op een desktop, tablet of een smartphone. Op die manier kun je beslissen hoe de site ingericht moet worden.