Google blijkt nog niet klaar met social media en lanceert Spaces

Open WhatsApp eens en tel hoeveel groepschats je hebt. En hoeveel daarvan werden aangemaakt voor één gebeurtenis en gingen al vrij snel over totaal andere dingen? Grote kans dat het om veel van die groepen gaat, en dat kan vervelend zijn. Google wil daar iets aan doen met de lancering van Spaces. Het is een app die lijkt me een chatapp, maar ook veel weg heeft van Google+ Groups.

Stel, je wilt een link of foto delen met je vrienden. Dat is tegenwoordig niet altijd even eenvoudig. Je moet de link eerst kopiëren, in een groeps-WhatsApp of andere groep plaatsen en er een leuke tekst bij plaatsen. Bovendien wil je de link of foto misschien wel met meer dan één groep delen en ben je nog langer bezig. Google Spaces springt juist hier op in: binnen de applicatie kun je artikelen, video’s en afbeeldingen zoeken en delen, zonder de app ooit te verlaten. Google Search, YouTube en Chrome zitten er namelijk allemaal ingebouwd.

Google Spaces

Tot nu toe klinkt het allemaal als een WhatsApp-groep met net iets meer functies, maar Google heeft één duidelijk verschil in haar applicatie geplaatst. Iedere keer dat je iets deelt met de groep, wordt er een nieuw gesprek gestart, zodat je altijd on-topic blijft. Daarnaast is het mogelijk om in iedere ‘Space’ te zoeken, zodat je oudere artikelen eenvoudig terug vindt.

Google Spaces

Een nieuwe groep maken doe je door op een onderwerp te klikken en anderen uit te nodigen via een berichtje, e-mail, sociaal netwerk of een ander medium dat je prettig vindt.

Spaces is één van de nieuwe applicaties die Google lanceert rondom Google I/O. Tijdens dit evenement wordt er geëxperimenteerd met de app, waarin er voor iedere sessie een aparte Space is aangemaakt. Wat er nog meer tijdens Google I/O gelanceerd wordt, lees je hier. Spaces is te gebruiken op Android, iOS, desktop en mobiele browsers, mits je een Gmail-account hebt.