Google start verkoop fysieke beveiligingssleutel Titan Security Key

Google Chrome smartphone

Google gaat eigen fysieke beveiligingssleutels verkopen om de beveiliging van gebruikers te verbeteren. Het gaat om de Titan Security Key, een speciaal apparaatje die je moet verbinden wil je ergens binnekomen. Dat heeft het bedrijf aangekondigd op de technologiebeurs Next.

Het idee is dat je alleen kunt inloggen als het apparaat in de buurt is. Dat is veiliger dan bijvoorbeeld een wachtwoord, die gestolen kan worden via phishing. Dergelijke fysieke sleutels bestaan al langer en je kunt er al mee inloggen bij Google. Het bedrijf had tot nu toe echter geen eigen variant.

Er komen twee versies van de Titan Security Key. De ene kun je met USB verbinden aan je laptop. De andere versie kun je via bluetooth aansluiten op je smartphone. De sleutel werkt niet alleen bij diensten van de zoekgigant, maar ook bij andere websites.

Beschikbaarheid

De sleutel wordt in eerste instantie alleen beschikbaar voor zakelijke gebruikers van de clouddiensten. Later wordt het apparaat voor iedereen beschikbaar via de webwinkel van Google.