Google start zelfstandig bedrijf voor ontwikkeling eigen auto

Er komen interessante jaren aan voor de auto-industrie, want twee van de grootste bedrijven ter wereld willen een eigen auto lanceren. We hebben het natuurlijk over Apple en Google. De zoekgigant heeft de ontwikkeling van het voertuig ondergebracht in een nieuw bedrijf: Google Auto.

Dat blijkt uit documenten die in het bezit zijn van het Britse The Guardian. Zij achterhaalden bijvoorbeeld dat Google Auto al in 2011 werd opgericht en verantwoordelijk is voor alle tests met zelfrijdende auto’s. Dan hebben we het dus over de omgebouwde wagens van Lexus, die eerder veelvuldig gebruikt werden in Californië én de nieuwe, door Google zelf ontworpen voertuigen. Deze zelfrijdende auto’s worden pas sinds kort op de openbare weg getest.

Google heeft lang doen voorkomen dat het zijn zelfrijdende auto samen met een bestaande autofabrikant op de markt wil brengen. In theorie is dat niet nodig, aangezien Google Auto al een zelfstandig bedrijf is. Het is overigens voor het eerst dat Google een losstaand bedrijf opzet voor een nieuw product, dus de Amerikanen lijken zeer serieus te zijn als het aan komt op de lancering van hun eerste eigen auto.

Het zou ook kunnen dat we Google Auto daarmee groter en belangrijker maken dan het is, want volgens The Guardian is deze constructie simpelweg sneller als het gaat om de samenwerking met de NHTSA, de Amerikaanse verkeerswaakhond.