Google toont zelf afbeelding van nieuwe Pixel 4-smartphone

Google-Pixel-4

Wat doe je als er afbeeldingen gelekt zijn van je nieuwe, nog te onthullen smartphone? Google heeft het antwoord wel: je tweet gewoon zelf een foto van de telefoon en bevestigt dat dat hem inderdaad is. Dat is exact wat de internetgigant heeft gedaan voor de Pixel 4, die waarschijnlijk in oktober gepresenteerd wordt, meldt The Verge.

Zoals gewoonlijk begonnen de geruchten over de nieuwe telefoon van Google niet al te lang nadat de vorige vlaggenschepen gepresenteerd werden. In de afgelopen dagen werden ook renders van het nieuwe apparaat getweet door diverse mensen, waardoor het ontwerp duidelijk werd. Het Pixel-team heeft nu dus zelf een foto getweet van de telefoon.

De foto toont een heel ander ontwerp dan de vorige exemplaren. Er zijn in ieder geval twee camera’s op de achterkant aanwezig, evenals een derde sensor. Ook zien we een klein stipje rechtsonder de cameramodule, wat een microfoon kan zijn. Ook is er een witte of grijze aan-/uitknop zichtbaar. Maar meest opvallend is misschien wel dat er geen vingerafdrukscanner zichtbaar is.

Wat weten we al?

In de tussentijd is er natuurlijk over meer gespeculeerd dan alleen over het uiterlijk van de telefoon. Naar verwachting worden de nieuwe toestellen groter dan hun voorgangers en zonder inkeping. In plaats daarvan komt er een oude schermrand op de telefoon, waar alle sensoren in zitten. Het zou gaan om gezichtsherkenningssensoren, vergelijkbaar met die voor Face ID op toestellen van Apple.

Daarnaast zijn er geruchten dat Project Soli in de telefoons terecht komt. Soli is een kleine radar die kleine bewegingen van je vingers in de ruimte boven het apparaat kan bewegen. Daardoor ontstaat er een nieuwe manier om met je telefoon om te gaan.

Verder krijgt de telefoon de nieuwe Google Assistant, die in mei werd gepresenteerd. Deze Assistant reageert sneller op spraakcommando’s en vragen, en kan beter omgaan met een normaal gesprek.