De nieuwe app Google Trips is de ideale offline reisgids

Een nieuwe Google-app belooft je vakantie een stukje relaxter te maken, ook als je geen gebruik kunt maken van mobiele data. In Google Trips wordt alle informatie over je vakantielocatie namelijk offline gebundeld, zodat je er op ieder moment makkelijk bij kunt.

Dit soort initiatieven zijn op zich niet nieuw voor Google. Zo is het al een tijdje in Google Maps mogelijk om kaartinformatie offline te bewaren, zodat je er tijdens een vakantie bij kunt. Google Trips spitst dit idee echter toe op vakantiegangers. Wel zo handig: op deze manier kun je bijvoorbeeld leuke restaurants en toeristische attracties offline opslaan, zodat je ze makkelijk vindt. Het is daarmee eigenlijk een soort vervanging voor de Lonely Planet of een andere reisgids.

Je kunt met Google Trips informatie over 200 populaire vakantiesteden downloaden, zodat je een specifieke reisgids bij de hand hebt. Daarbij kun je zelfs een speciaal dagprogramma van Google kiezen, zodat je op precies de juiste manier naar leuke plekken in een stad wordt geleid. Ook bevat de app hotel- en vluchtinformatie. Als je GMail gebruikt, wordt informatie daarover automatisch ingeladen in de app. Superhandig!

Google Trips

Google Trips is één van de gavere reisapps die ik tot nu toe heb gezien, maar z’n timing is wel wat zuur. De zomervakantie ligt immers net weer achter ons, waardoor het nog even zal duren totdat je met de app op reis kunt.

Google Trips is gratis beschikbaar voor Android en iOS.