Trusted Contacts van Google geeft locatie door aan vertrouwde contacten

Google heeft een app gelanceerd waarmee je je locatie kunt doorgeven aan vrienden of familie: Trusted Contacts, Vertrouwde Contacten. Daarmee kunnen gebruikers mensen in hun contactenlijst aanwijzen als vertrouwd. Deze personen kunnen je activiteit in de gaten houden, maar ook je locatie zien.

De vertrouwde contacten zijn in staat om de locatie van de gebruiker op te vragen. Als de gebruiker dit verzoek accepteert of niet binnen vijf minuten weigert, wordt de huidige locatie van de telefoon gedeeld. Het idee erachter is dat een vertrouwd contact op de hoogte gesteld kan worden bij noodsituaties.

De locatie van een gebruiker blijft onzichtbaar als die persoon het verzoek binnen vijf minuten weigert. Het delen van een locatie werkt volgens Google ook als je offline bent of als de accu van je telefoon leeg is. Gebruikers kunnen hun locatie ook zelf met een vertrouwd contact delen. Dat moet van pas komen als een gebruiker bijvoorbeeld op een laat tijdstip naar huis moet vinden en zich niet veilig voelt.

Vertrouwde Contacten is tot nu toe alleen beschikbaar voor Android, maar Google werkt ook aan een versie voor iOS.