Google voorziet Street View-auto’s van sensoren om vervuiling te meten

Google heeft weer een nieuwe manier gevonden om informatie te verzamelen. De auto’s van Street View verzamelen voortaan niet alleen foto’s van straten, maar registreren ook hoe goed of slecht de luchtkwaliteit is.

Dat blijkt uit een aankondiging van Aclima, het bedrijf dat de sensoren voor de metingen levert. Google plaatst deze sensoren lang niet op alle auto’s, maar het is natuurlijk ontzettend interessant om te zien met welke resultaten zij op de proppen komen. De sensoren meten onder andere CO2, methaan, roet en andere luchtvervuiling per straatblok. “We hopen dat deze informatie ervoor zorgt dat mensen bewuster worden van de stad waarin ze leven en de discussie aangaan over het verbeteren van de luchtkwaliteit”, aldus Karin Tuxen-Bettman van Google Earth.

De eerste test is onlangs succesvol afgerond in het Amerikaanse Denver. Daar reden drie auto’s een maand lang rond met de sensoren van Aclima. Dat leverde 750 uur aan informatie op, waarna NASA aan de slag ging met de analyse van de gegevens. Een deel van de metingen is terug te zien op de website van Aclima. Het is de bedoeling dat de tests nu ook uitgevoerd worden in San Francisco en andere dichtbevolkte gebieden in Amerika.