Google: ‘We betaalden mannen minder, niet vrouwen’

Google

Google is al jaren af en aan in het nieuws wegens een vermeende loonkloof. Maar die loonkloof ziet er volgens de internetgigant zelf anders uit dan je misschien zou denken. Het zijn namelijk niet de vrouwen die minder betaald krijgen, maar de mannen, meldt The New York Times.

Google deed onlangs onderzoek om vast te stellen of het vrouwen en minderheden minder betaalde dan anderen. Maar dat bleek dus niet het geval. Het onderzoek wordt ieder jaar uitgevoerd, en leidde nu tot salarisverhogingen voor duizenden mannen.

Schijnwerpers

De internetgigant staat al enige tijd in de schijnwerper als het om gelijkwaardigheid op de werkvloer gaat. Zo wordt het bedrijf onderzocht of het systematisch vrouwen onderbetaald. Ook werd het aangeklaagd door voormalige werknemers die claimen minder salaris te hebben gekregen dan mannen met dezelfde functies.

Critici stellen nu dat het nieuwe onderzoek een verkeerde indruk kunnen geven. En mensen van het bedrijf zelf geven toe dat het onderzoek niet aantoont of vrouwen met een lager salaris zijn aangenomen dan mannen met vergelijkbare kwalificaties.

Foto: Shutterstock.com