‘Google werkt aan chatapp met ingebouwde assistent’

Google heeft met Google Now al een virtuele assistent die je op je wenken bedient, maar kennelijk is dat nog niet genoeg: het bedrijf zou werken aan een gloednieuwe chatapplicatie, waar ook een virtuele assistent bij zit ingebouwd. Daarmee lijkt Google te concurreren met Facebook, dat op het moment de chatassistent M test.

De nieuwe Google-assistent zou het internet afspeuren om vragen gesteld in chats te beantwoorden. Hierbij zou de nieuwe dienst spraakzamer zijn dan Google Now. Google wil de chatapp vermoedelijk openstellen voor andere ontwikkelaars: iedereen zou eigen bots voor de dienst mogen bouwen, net als op bijvoorbeeld Telegram.

De ontwikkeling van de vermeende chatapp lekte naar buiten via bronnen van The Wall Street Journal. Meer dan een gerucht is het op dit moment echter nog niet: Google weigert op het lek te reageren.

De ontwikkeling van een nieuwe chatapp speciaal voor deze virtuele assistent zou wel bijzonder zijn. Een paar jaar geleden trok Google de stekker uit Google Talk, om plek te maken voor het chatplatform Google Hangouts. Nu zou Google dus alweer plannen hebben om Hangouts te vervangen.

Dat Google er voor kiest om een assistent in een chat-app te stoppen is overigens geen vreemde zet. Je ziet dat dergelijke apps het centrale punt beginnen te vormen van communicatie tussen mensen en zeker bij Aziatische apps zie je dat het uitbreiden van chatapps met nuttige diensten zeer succesvol is.