‘Google werkt aan een volwaardige VR-bril’

Google Cardboard

Google wil het mogelijk niet bij de Cardboard VR-bril houden. Uit meerdere vacatures blijkt dat het zoekbedrijf werkt aan een volwaardige virtual reality-bril, die de concurrentie kan aangaan met de Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR.

Let wel op: Google heeft de serieuzere VR-plannen nog niet officieel aangekondigd. De verschenen vacatures laten echter weinig aan de verbeelding over. Het bedrijf zoekt naar een hardware-ingenieurs en een expert op het gebied van VR-camera’s. Aangezien Google Cardboard geen eigen camera bevat, moet het haast wel om een nieuw product gaan.

In de vacatures staat hoe het hardwareteam van Google werkt aan een “nieuwe manier om hardware te gebruiken”. Volgens Engadget werd virtual reality hierbij zelfs bij naam genoemd, maar deze verwijzing is inmiddels weer weggehaald.

Veel grote techbedrijven werken inmiddels aan VR-brillen, waardoor de komst van Google in het eerste opzicht misschien wat overbodig blijkt. Het zoekbedrijf kan echter een gigantische invloed hebben met zijn eigen VR-bril. We zagen eerder immers al hoe Google op het gebied van smartphones, tablets en Smart TV’s een gigantisch effect op de markt heeft gehad. Daarnaast weten we al door Cardboard dat Google veel interesse heeft in de VR-markt. Google startte onlangs een eigen VR-divisie, wat al aangeeft hoe serieus ze deze markt willen nemen.