Google werkt aan uiterlijk van zelfrijdende auto

Google heeft een vacature openstaan voor iemand die zich bezig gaat houden met het vormgeven van een auto-interieur. Dit terwijl Google eerder suggereerde dat het zich alleen wilde richten op de techniek van zijn zelfrijdende auto.

In de vacature ‘Automotive Interiors Engineering Lead’ is Google opzoek naar iemand die zich bezig gaat houden met het ontwerpen van de binnenkant van een auto. Het gaat daarbij volgens Business Insider om bijvoorbeeld stoelen, binnenverlichting, het dashboard en de gehele afwerking.

De zelfrijdende auto van Google wordt voor de consument waarschijnlijk niet uitgerust met een stuur of pedalen. Het uiterlijk van de auto is daarom waarschijnlijk geheel anders dan het traditionele uiterlijk van auto’s. De interieurvormgever zal daarom samenwerken met een team van industrieel ontwerpers om bijvoorbeeld criteria op te stellen voor interne systemen.

Uit de vacature blijkt dat Google zich misschien toch niet alleen met de techniek achter zijn zelfrijdende auto bezig wil houden. Het is dan ook niet duidelijk of Google nu wel of niet wil samenwerken met bestaande autofabrikanten zoals het eerder aangaf.