‘Google wil bedrijf achter Basis smartwatch overnemen’

Google heeft het er maar druk mee aan het begin van dit jaar. Na de aankopen van onder andere DeepMind en Nest wil de Amerikaanse gigant zich nu versterken met het team achter de Basis Smartwatch. Al is het niet de enige geïnteresseerde partij: ook Samsung, Apple en zelfs Microsoft zouden al met het bedrijf hebben gesproken.

En daarmee lijkt Basis ineens het populairste jongetje in de klas. Niet geheel toevallig natuurlijk, want op eigen benen wist het bedrijf zich ook al op te werken tot één van de meest populaire hardwaremakers van het moment.

Volgens diverse bronnen rondom het Amerikaanse bedrijf wordt er met meerdere grote spelers gesproken over een overname van ‘rond de $100 miljoen’. Daarmee zouden de investeerders in het team achter Basis in ieder geval kunnen rekenen op een kleine winst, het bedrijf wist de afgelopen 2 jaar ongeveer $30 miljoen aan investeringen binnen te halen.

Hoewel er nauwelijks sprake kan zijn van een groots marktaandeel, is de populariteit van de makers van de Basis Health Tracker Watch onder de grote namen niet gek.

Voor Google zou het een logische versterking zijn van het design- en hardwareteam, nadat het eerder al Nest overnam en zich op het gebied van kunstmatige intelligentie wist te versterken met het team van DeepMind. Een hyper-intelligente wearable ligt daar dus op de loer.

Maar ook Apple en Samsung zijn hard op zoek naar versterkingen binnen hun team voor nieuwe innovaties. Bij Apple haalde men eerder al kennis weg bij Nike en Burberry, terwijl Samsung alle zeilen bij zal moeten zetten om de Galaxy Gear mee te laten doen in de race, mochten zich andere grote spelers melden.

Vooralsnog blijft het nog even afwachten in hoeverre de geruchten waar zijn.