‘Slimme speaker van Google met beeldscherm moet voor de kerst op de markt komen’

Google Home

Er zijn tegenwoordig diverse slimme speakers op de markt, die ons leven een stuk eenvoudiger maken. De volgende stap lijkt een slimme speaker met een beeldscherm te zijn. Diverse fabrikanten werken aan een dergelijk apparaat, en ook Google zou zo’n speaker op de markt willen brengen. Dat meldt Nikkei Asian Review op basis van anonieme bronnen.

Naar alle waarschijnlijkheid lijkt de slimme speaker op de Amazon Echo Show, die ook een scherm heeft. Net als de Home-speakers zou dit apparaat vragen kunnen beantwoorden en acties uit kunnen voeren. Ook kun je via spraakcommando’s andere slimme apparaten – bijvoorbeeld je lampen – aan kunnen sturen.

Het scherm moet echter met nieuwe functies komen. Zo kun je met de speaker ook YouTube-video’s afspelen, je kalender bekijken en Maps raadplegen. Daardoor zou de speaker dus nog meer een handige aanvulling op je huishouden kunnen worden. De speaker zou voor het einde van het jaar nog verschijnen. Het is echter onduidelijk of hij dan ook naar Nederland komt.

Partnerschappen

Google is overigens niet het enige bedrijf dat een slimme speaker met een scherm die op Google Assistant draait kan maken. Eerder dit jaar introduceerde het bedrijf namelijk het Smart Display-platform voor partners als Lenovo, JBL, LG en Sony. Daarmee kunnen deze fabrikanten vergelijkbare speakers met een scherm maken.