Googles App Streaming levert je de beste zoekresultaten tot nu toe

Google liet afgelopen week weten dat het de inhoud van apps gaat streamen naar Android-smartphones, zonder dat je daadwerkelijk de app hebt gedownload. Volgens Business Insider is dit een belangrijke ontwikkeling omdat de meest waardevolle zoekresultaten vaak verstopt zitten in apps.

Doordat bijvoorbeeld in India de meeste mensen alleen toegang hebben tot het internet via een smartphone, spelen ontwikkelaars hierop in door zich voornamelijk te richten op het ontwikkelen van mobiele content. Deze content werd tot nu toe echter nog niet opgenomen in de zoekresultaten van Google, waardoor je soms de meest waardevolle zoekresultaten miste.

Google indexeert daarom tegenwoordig de inhoud van apps, om deze daarna naar je telefoon te streamen, zonder dat je de app ook daadwerkelijk hebt gedownload. Hierdoor krijg je, als je bijvoorbeeld zoekt naar de meest goedkope hotelkamer, nu de informatie te zien uit een app als HotelTonight’s.

Deze technologie wordt door Google ook wel ‘deeplinking’ genoemd. Voor ontwikkelaars betekend dit dat hun software aan veel meer consumenten wordt getoond. Zonder Deep Linking wist de consument waarschijnlijk niet eens van de app af, terwijl deze nu in de zoekresultaten wordt getoond. Voor de consument heeft dit als extra voordeel dat het de app eerst kan uitproberen, zonder hem eerst te moeten downloaden.

Google heeft deze dienst gelanceerd zodat de consument Google blijft gebruiken voor bijvoorbeeld het zoeken naar de goedkoopste hotelkamer, in plaats van de informatie op te zoeken in een app die goedkoopste hotelkamers verzameld.