Google’s Eric Schmidt gaat innovatieraad Amerikaanse Defensie leiden

Eric Schmidt, bestuursvoorzitter van Alphabet en voormalig CEO van Google, gaat leiding geven aan een innovatieteam van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Dat meldt het Pentagon gisteren in een persbericht.

De Amerikaanse Minister van Defensie, Ash Carter, kondigde gisteren het nieuws aan een adviesraad te willen hebben om de cultuur en organisatiestructuur van het Pentagon te veranderen.  Het team waar Schmidt leiding aan gaat geven zal bestaan uit maximaal twaalf personen met leiderschapservaring in publieke en commerciële organisaties die uitblinken in toepassen van nieuwe technologieën, schrijft het ministerie. De Alphabet-topman gaat de adviesraad samen met de Amerikaanse Minister van Defensie samenstellen.

Onder leiding van Schmidt moet de raad het gat tussen het Amerikaanse Ministerie van Defensie en de technologiesector gaan dichten. Het team waar hij leiding aan gaat geven gaat zich wellicht ook bezig houden met hoe technologie nieuwe opkomende problemen kan helpen oplossen, schrijft persbureau Reuters. Het ministerie zegt dat de raad zich niet gaat bezighouden met militaire missies of strategieën.

Het team moet het Pentagon gaan adviseren over de werk werkwijze en bedrijfscultuur van bedrijven uit Silicon Valley.