Google’s Project Aura gaat aan de slag met Google Glass en Virtual Reality

Google en het kersverse moederbedrijf Alphabet blijven druk bezig met allerhande interne verschuivingen en veranderingen. Business Insider meldt dat Google een nieuwe afdeling (en dus geen los bedrijf binnen Alphabet) heeft opgericht voor de ontwikkeling van wearables: Project Aura. Niet te verwarren met Project Ara, de naam van het project waarmee Google werkt aan een modulaire smartphone.

Wat er precies onder Project Aura gaat vallen is niet bekend gemaakt, maar sowieso gaat de afdeling verder met het vervolg op de Google Glass. Ook Google Cardboard, waarmee je van elke smartphone een VR-bril kan maken, zou er onder gaan vallen. En tot slot Soli, dat het mogelijk maakt om apparatuur te besturen met hele precieze gestures.

Voor Project Aura heeft Google al wat ontwikkelaars binnengehaald vanuit Amazon’s hardwaretak Lab126. De afdeling heeft een eigen recruiter gekregen om meer talent aan te trekken. Daarnaast zou voormalige Apple-designer en Nest-CEO Tony Fadell betrokken blijven in de aansturing van Project Aura, nadat hij dit voorjaar Google Glass onder zich kreeg.

Het is afwachten wat er uiteindelijk uit Project Aura gaat voortkomen, maar Google lijkt in ieder geval weer een extra investering te doen in het voortzetten van de ontwikkeling van Google Glass. Daarnaast zou de verschuiving van Soli van de experimentele ATAP-afdeling naar Project Aura kunnen betekenen dat we deze technologie in de toekomst daadwerkelijk in gadgets kunnen gaan terugvinden.