Google’s ‘Sidewalk Labs’ neemt dreamteam aan dat ‘slimme stad’ moet ontwerpen

Een van Google’s spin-offs genaamd Sidewalk Labs heeft een team met experts aangenomen die als doel hebben het creëren van nieuwe technologische producten die verschillende ‘stadsproblemen’ moeten kunnen oplossen. Vorig jaar nam Sidewalk Labs het bedrijf over dat verantwoordelijk is voor de installatie van honderden wifi-hotspots als vervanging van de oude betaaltelefoons in New York. Het team dat daardoor is ontstaan bestaat uit ingenieurs, stedenbouwkundigen en ondernemers. En het moet een soort dezelfde projecten gaat opzetten waarbij technologie voorop staat.

Volgens Dan Doctoroff, voormalig CEO van Bloomberg en tegenwoordig de baas van Sidewalk Labs, is er een groot gat tussen technologen aan de ene kant en stedenbouwkundigen aan de andere kant: “Waar de stedenbouwkundigen en planners de technologie niet begrijpen, begrijpen de technologen juist de steden niet.” Sidewalk Labs hoopt dit gat op te vullen door beide vakgebieden bij elkaar te brengen. Uiteindelijk moet daarmee de slimme stad van de toekomst ontwikkeld worden.

Doctoroff gaat het team leiden, maar heeft volgens The Verge niet bekend gemaakt met wat voor een projecten zijn team bezig is. Wel noemde hij de zelfrijdende auto’s als een onderwerp waar Sidewalk Labs zich mee bezig kan houden om steden te helpen om zich voor te bereiden op de toekomst.