GoPro bevestigt drone voor 2016, lanceert dit jaar virtual reality-set

Drone-liefhebbers opgelet: GoPro brengt volgend jaar een eigen quadcopter op de markt. Ben je dus op zoek naar een nieuwe drone, dan doe je er goed aan nog even te wachten. GoPro staat erom bekend niet tevreden te zijn met half werk, dus ga er maar vanuit dat ze een indrukwekkend apparaat gaan lanceren.

De geruchten over de GoPro-drone deden al langer de ronde. Niet zo gek, want de camera’s van het merk worden nu al veel gebruikt onder de drones van andere fabrikanten. “Een drone is in dat opzicht de ideale accessoire voor een GoPro”, liet CEO Nick Woodman weten tijdens Code Conference. Hij bevestigde vervolgens dat de GoPro-drone in de eerste helft van 2016 in de winkels moet liggen. Woodman wilde verder nog geen details bevestigen, maar benadrukte wel dat de drones net als de camera’s gericht zijn op de consumentenmarkt.

large_Recode_Image

GoPro wil zich daarnaast ook in de virtual reality-wereld gaan storten. Woodman liet tijdens Code Conference een speciale camerastandaard zien, waarin je zes GoPro’s kunt monteren. Dankzij de software van het door GoPro overgenomen Kolor is het vervolgens mogelijk om je materiaal in 360 graden te schieten. Deze beelden kun je voor de optimale beleving bekijken met een virtual reality-bril. De standaard wordt nog dit jaar gelanceerd.