GoPro brengt de Karma-drone na drie maanden weer terug op de markt

GoPro riep in november 2500 Karma-drones terug omdat er bij een aantal batterijproblemen zouden zijn. Daardoor zouden ze tijdens het vliegen zonder energie kunnen komen te zitten, waardoor ze neer konden storten. Nu, drie maanden later, brengt GoPro haar Karma-drone weer terug op de markt. Dit schrijft de drone-fabrikant op haar website.

Volgens GoPro was er een probleem met het systeem waarmee de batterij vast zat. Dat probleem zou nu verholpen zijn. De drone is weer te koop voor 870 euro. Klanten die het afgelopen jaar een GoPro Karma hadden gekocht, kregen hun geld terug toen de drones werden teruggeroepen.

De Karma heeft een aantal bijzondere features voor een drone. Je kunt de rotoren bijvoorbeeld opvouwen, waardoor hij in een speciale doos past. Daardoor is hij compact genoeg om bijvoorbeeld in een rugzak te passen. Daarnaast kun je de stabilisator uit de drone halen. Op die manier kun je de camera ook met je hand stil houden. Aan de stabilisator kun je ook een GoPro Hero 4 of de Hero 5 vastmaken, en vanaf de grond filmpjes maken.

Concurrentie

Voor GoPro is de Karma een belangrijk product. Het bedrijf, dat tot nu toe geld verdiende met actiecamera’s, heeft het moeilijk in de huidige markt en hoopt met de drone een nieuwe inkomstenbron te genereren.

De concurrentie is echter moordend. Onder meer dronefabrikant DJI heeft met de Mavic Pro een vergelijkbare drone op de markt gebracht. Het is afwachten of GoPro het gevecht van DJI kan winnen na de eerdere problemen met de Karma.