GoPro gaat een VR-camera voor gewone gebruikers maken

Je ziet ze steeds meer voorbijkomen: panoramacamera’s die in één keer je volledige omgeving vastleggen, zodat je in een video alle hoeken van de kamer kunt zien. Hartstikke leuk, want met behulp van een VR-bril kun je zelf rondkijken in deze video’s. Deze camera’s zijn doorgaans alleen vrij duur, maar daar belooft GoPro verandering in te gaan brengen. Dit camerabedrijf wil namelijk een panoramacamera voor ‘gewone’ consumenten op de markt brengen.

Dat vertelde GoPro tijdens Google’s presentatie op techbeurs CES 2016. Hoe de camera er uit komt te zien en wanneer hij wordt verkocht, is nog niet bekend. GoPro-CEO Nick Woodman zei enkel dat de nieuwe camera bedoeld is voor “gewoon gebruik”.

Eerder dit jaar kondigde GoPro al twee panoramacamera’s aan die 3D-video’s maken, maar deze camera’s zijn specifiek bedoeld voor professionele gebruikers en zijn daarom vrij duur.

De GoPro-pranoramavideo’s kunnen hoe dan ook veel bekeken worden: Google en GoPro hebben een samenwerking aangekondigd, zodat video’s gemaakt met de camera’s makkelijker op de videosite terechtkomen. Google staat al een tijdje aan het voorfront van virtual reality, onder andere met zijn eigen Google Cardboard-bril en VR-ondersteuning in Google Streetview.