De GoPro Karma is een opvouwbare drone waar je een GoPro onder kunt hangen

Actiecamerafabrikant GoPro heeft zijn eerste drone aangekondigd. Dat werd tijd ook: GoPro maakt al jaren camera’s om bijzondere dingen mee te filmen, en daar sluit een drone perfect op aan. De nieuwe GoPro Karma steekt als veel andere drones in elkaar, maar heeft ook een paar bijzonderheden. Zo kan het apparaat bijvoorbeeld worden opgevouwen.

Door de rotoren op te vouwen past de GoPro in een speciale doos, waarmee hij compact genoeg is om bijvoorbeeld in een rugzak te stoppen. Dat maakt hem vele malen compacter dan andere drones van zijn grootte.

GoPro Karma

Nog een handigheidje: je kunt de stabilisator uit de drone halen, zodat je de camera ook met de hand stil kunt houden. Aan deze stabilisator kun je een GoPro Hero 4 of de pas aangekondigde Hero 5 bevestigen om dan vanaf de grond filmpjes te maken. Dit handvat doet een beetje denken aan de Osmo, een smartphone-statief die het beeld ook stabiel houdt.

Je zult wellicht wel even moeten sparen voor deze Drone. De GoPro Karma zal vanaf 23 oktober worden verkocht voor 870 euro. Daarvoor krijg je ook een speciale touchscreenafstandsbediening waarmee je de vliegmachine kunt besturen.