GoPro onthult rig voor 360-gradenvideo: Omni

GoPro heeft de eerste afbeeldingen van zijn rig voor 360-gradenvideo naar buiten gebracht: Omni. In de rig passen zes GoPro’s, die bij elkaar een volledig beeld van de omgeving kunnen maken. Dat maakt de rig op het eerste gezicht niet heel spannend: vergelijkbare rigs, die ook gebruik maken van zes GoPro’s, bestonden al een tijdje.

Maar deze rigs werden vaak ontworpen en geleverd door derde partijen. Die vragen daar doorgaans wel enkele honderden euro’s voor en dat is waar GoPro juist op in kan springen. Door deze ‘officiële’ rig goedkoper aan te bieden, zou het een standaard kunnen worden voor het maken van 360-gradenvideo’s.

omni_gopro

Het gebruik van zes GoPro’s zorgt voor een hogere kwaliteit beeld dan het gebruik van één camera waar alles in zit, zoals de camera’s die Samsung en LG begin dit jaar presenteerden. Het nadeel dat zowel deze camera’s als de Omni hebben, is dat ze geen 3D-beeld maken, waardoor het niet direct geschikt is voor virtual reality. Met software is dat wel te omzeilen, maar daar mag je dan ook weer voor betalen.

Wat de rig gaat kosten is nog niet bekend gemaakt. In tegenstelling tot ‘normale’ 360-gradencamera’s, zal het gebruik van Omni echter wel een flink stuk duurder uitvallen. Met alleen de zes benodigde camera’s loopt het prijskaartje al gauw tegen de 3.000 euro aan, en voor het totaalpakket aan hard- en software ben je er dan nog lang niet.