GoPro hoopt op overname, wellicht door social media platform

Op CES gebeurt de drama. Nick Woodman, CEO van GoPro, gaf in een interview tegenover Engadget toe dat een koper welkom zou zijn. Vorige week werd bekend dat er een nieuwe ontslagronde komt. Dit werd tijdens CES bevestigd. De inkrimping treft met name de afdeling die de Karma drone ontwikkelde. De Karma was een fiasco voor GoPro.

De kleine actiecamera had zo’n vijf jaar geleden momentum en praktisch alleenheerschappij op de markt. Toen de goedkope knockoffs en betere smartphones op de markt kwamen, probeerde GoPro het bedrijf veelzijdiger te maken. Ze zouden een drone maken, want de GoPro camera is favoriet bij dronevliegers.

GoPro hoopt op overname door social media platform

Helaas deed de Karma drone het niet zo goed als gehoopt. GoPro is inmiddels aan het inkrimpen. Op CES ging een gerucht dat Woodman actief op zoek is naar een koper. Hij ontkende dat in zijn gesprek met Engadget, maar zei er wel bij dat hij het mooi zou vinden als een koper zich zou aandienen.

Hij hoopt op niet zomaar een koper, maar een die het bedrijf zijn glans weer teruggeeft. Zoals een social media platform. Video wordt nog groter op sociale media en Woodman hoopt dat zijn camera’s daar een aandeel in kunnen hebben.