Groot-Brittannië wil weg vrijmaken voor zelfrijdende auto’s

Het Britse ministerie van Financiën gaat plannen aankondigen waarmee zelfrijdende auto’s zonder bestuurder op de weg mogen rijden. Dat heeft het ministerie gisteren bekendgemaakt, meldt Reuters. Woensdag worden de plannen van de overheid officieel gepresenteerd door de minister van Financiën, Philip Hammond.

Hammond wil dat volledig zelfrijdende auto’s zich over drie jaar op de Britse wegen bevinden. Daarnaast wil Groot-Britannië de markt voor elektrische rijden stimuleren. Het ministerie maakt omgerekend ongeveer 450 miljoen euro vrij voor bedrijven om oplaadpunten te bouwen. Omgerekend zo’n 112 miljoen euro gaat naar particulieren om hen aan te sporen een elektrische auto’s aan te schaffen.

Andere investeringen

Daarnaast maakt Groot-Brittannië ook geld vrij voor andere technologische ontwikkelingen, schrijft Reuters. Zo gaat er omgerekend 84 miljoen euro naar de industrie voor kunstmatige intelligentie. De ontwikkelingen op het 5G-netwerk kunnen op een investering van bijna 180 miljoen euro rekenen.

Om 8.000 nieuwe docenten informatica aan te nemen wordt omgerekend 112 miljoen euro vrijgemaakt. Tot slot gaat omgerekend ongeveer 85 miljoen euro naar onder meer het stimuleren van digitale vaardigheden.