Grote bedrijven als Unilever en IKEA zetten hoog in op elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, ook onder grote bedrijven. Tien grote bedrijven, waaronder Unilever, IKEA, Vattenfall, Deutsche Post DHL en LeasePlan, zetten er vol op in, schrijft NU.nl. De bedrijven beloven namelijk dat in 2030 100 procent van de personenauto’s, ook de leaseauto’s, elektrisch aangedreven zal zijn.

Wordt er een taxi besteld of een auto ingehuurd, dan moet dit ook een elektrische variant zijn. Bij vrachtwagens is de ambitie iets lager: de vrachtwagens tussen de 3,5 en 7,5 ton zijn voor minstens 50 procent elektrisch aangedreven. De bedrijven beloven verder dat ze werk gaan maken van het inrichten van infrastructuur, waaronder het plaatsen van voldoende laadpalen.

Nieuwe standaard

”Het is zaak om van elektrische rijden de nieuwe standaard te maken”, stellen de bedrijven in het mobiliteitsinitiatief EV100. Daarin zijn de afspraken vastgelegd. In het initiatief staat bijvoorbeeld ook dat medewerkers actief ingelicht worden over de mogelijkheden van elektrisch rijden. Verder worden de kosten van de overstap naar een elektrische auto naar beneden gebracht.

De bedrijven stellen dat de EV100 vooralsnog het enige zakelijke initiatief is dat het rijden met elektrische voertuigen stimuleert. Maar dat maakt het zeker niet minder belangrijk. Naar eigen zeggen is de helft van de auto’s op de weg in het bezit van bedrijven. En als die allemaal elektrisch worden, is dat een stuk beter voor het milieu.