Haal meer uit je work-out met oordopjes als personal trainer

Eerder was er al een ‘smart helmet‘ die je hartslag en vetverbranding bijhoudt en nu introduceert hetzelfde technologiebedrijf, LifeBEAM, oordopjes die fungeren als een personal trainer. De oortjes met de naam ‘Vi’, geven je in real-time feedback over je prestaties. Loop je tijdens het hardlopen te langzaam, dan vraagt Vi je te versnellen en als je hartslag te hoog is, dan krijg je het signaal het rustiger aan te doen. Hiermee kun je je work-out nog verder optimaliseren.

Met behulp van sensoren en kunstmatige intelligentie, geven de oortjes je persoonlijk feedback tijdens het trainen. Ze meten onder andere je hartslag, bewegingen en omgevingsfactoren, zoals het weer. Deze informatie wordt gebruikt om je bewust te laten worden van hoe je lijf reageert op de training en suggesties te geven. In plaats van een ‘wearable’, noemen de makers de oortjes daarom ook wel een ‘awareable‘.

De oortjes kun je aansluiten op je smartphone. Met behulp van de Vi-app, kun je aangeven wat het doel is van je work-out. Wil je bijvoorbeeld afvallen of werken aan je conditie? De app houdt eerdere trainingen bij om de suggesties verder te personaliseren. De app kun je laten synchroniseren met Apple HealthKit of Google Fit en werkt samen met muziek-apps, zoals Spotify.

Ook als je niet aan het sporten bent, kun je contact hebben met je virtuele personal trainer via de app.  Zo kun je als het slecht weer is, vragen welke work-out geschikt is om binnen te doen.

De crowdfundingsactie is gisteren van start gegaan en loopt nog tot 20 juli, maar binnen 1,5 uur is het doel van 100.000 dollar gehaald. Voor 200 dollar kun je het project alsnog steunen en ontvang je uiteindelijk een setje Vi thuis.