Netflix-hacker claimt nog 36 series in handen te hebben

Netflix

Vorige week dreigde een hacker, The Dark Overloard genaamd, dat hij tien afleveringen van het vijfde seizoen van Orange is the new black online zou zetten. Hij chanteerde Netflix door om een geldbedrag te vragen als ze dat wilden voorkomen. Toen hij dat niet kreeg ging hij tot actie over, en nu zegt de hacker dat hij in het bezit is van nog eens 36 series en films van verschillende bedrijven.

Onder die titels zitten onder andere New GirlIt’s Always  Sunny in PhiladelphiaPortlandia, en anderen.

The Dark Overloard vraagt ook bij die bedrijven om geld in ruil voor het niet vrijgeven van de series en films. Iets waar de meeste maatschappijen niet op reageren, maar Netflix heeft gezegd dat het de autoriteiten al ingeschakeld heeft tegen de hacker.

Impact onbekend

Het is bij de meeste titels ook de de vraag hoe groot de schade voor de getroffen bedrijven is. Een streamingdienst als Netflix is voornamelijk succesvol door het gebruiksgemak en veel klanten die series streamen zullen geen zin hebben om tien afleveringen op The Pirate Bay te downloaden die later (Orange is the new black is gepland voor 9 juni) gewoon beschikbaar komen.

Vast staat wel dat de getroffen bedrijven nog eens naar hun beveiliging zullen kijken. De hacker kreeg de afleveringen vermoedelijk in handen door een lek bij een productiebedrijf dat voor Netflix werkt.