Hackers braken in bij 330.000 creditcardlezers

Skimming is al jaren een probleem met bijvoorbeeld pinpassen – maar nu begint datadiefstal ook gevaarlijk te worden bij creditcards. Hackers zijn er namelijk in geslaagd om in te breken bij creditcardlezers van Oracle, waardoor ze ineens konden meekijken. Dat meldt CNET. Volgens Oracle was alle gelezen data onleesbaar voor de hackers, maar desondanks is het natuurlijk een gigantisch beveiligingsrisico.

De hackers zijn ingebroken bij de kaartlezers gebruikt op 330.000 locaties in de Verenigde Staten. Daarbij hebben ze toegang gekregen tot de versleutelde informatie die werd verzonden. Het is aannemelijk dat ze deze informatie hebben bewaard – maar zonder de juiste sleutels kunnen ze hier niks mee. En het is onwaarschijnlijk dat de aanvallers die sleutel snel zullen bemachtigen.

Oracle is hoe dan ook voorzichtig. Het bedrijf belooft een bericht te sturen naar klanten, als blijkt dat ze echt getroffen zijn door de hack.

Hoewel de gestolen data niet gebruikt kan worden om je geld te bemachtigen, is de hack een eerste stap richting serieuze aanval. Daarnaast zijn een hoop machines vooralsnog kwetsbaar voor toekomstige aanvallen. Oracle roept daarom alle bezitters van de creditcardlezers op om zo snel mogelijk hun accountwachtwoorden te wijzigen.