Mo-Mic: deze microfoon heeft een bewegingsmonitor voor technici

Het is voor menig muzikant een frustratiepuntje: het exact goed plaatsen van een microfoon. Je moet steeds weer van plek veranderen als je de microfoon een centimeter naar voren of opzij moet zetten, waarbij de gehele opstelling constant kan veranderen. De Mo-Mic wil dat probleem oplossen, door een motortje aan je microfoon toe te voegen. Hierdoor kun je hem met een simpele knopindruk van positie veranderen.

Door de positie van een microfoon aan te passen met de Mo-Mic, kun je hem alle kanten op bewegen terwijl je luistert naar het resultaat. Dat is vooral voor geluidstechnici ideaal: zij hoeven hun mixhok niet te verlaten om microfoons steeds net ergens anders te zetten.

De Mo-Mic ondersteunt ook presets, zodat je bepaalde microfoonhoudingen kunt bewaren voor later gebruik. Zo pas je de microfoons bijvoorbeeld snel tussen nummers aan, zodat je het geluid tijdens een concert vrij moeiteloos verandert.

Je kunt de Mo-Mic op dit moment aanschaffen door een project op Kickstarter te steunen. Daarbij moet je minstens 165 dollar neerleggen voor een volwaardig pakket . Let wel op: je krijgt de microfooncontroller pas als het project 30.000 dollar heeft ingezameld en of dat lukt is nog niet duidelijk. Overigens wordt je geld ook pas afgeschreven als het streefdoel is behaald, dus de risico’s zijn niet gigantisch groot.c