Hackers stelen ruim 1,5 miljoen euro aan bitcoins

Het Chinese ‘wisselkantoor’ in bitcoins, Bter, is afgelopen zaterdag slachtoffer geworden van een cyberaanval. Hackers wisten ruim 1,5 miljoen euro aan bitcoins te stelen op Valentijnsdag, dat meldt het bedrijf zelf.

Het is niet de eerste keer dat er een dergelijke hoeveelheid bitcoins wordt gestolen via een cyberaanval. Het Sloveense bedrijf Bitstamp verloor eerder dit jaar al vijf miljoen dollar aan bitcoins door een digitale aanval.

Non-actief

Via een bericht op de website heeft Bter laten weten dat het de diensten stil heeft moeten zetten vanwege een cyberaanval. Veel details over de aanval worden niet prijsgegeven, maar Bter laat weten dat er in totaal 7170 bitcoins gestolen zijn met een waarde van ruim 1,5 miljoen euro.

Door de hack zijn de diensten tijdelijk stil gezet en zijn de digitale portefeuilles niet bruikbaar. Volgens het bedrijf worden de digitale transacties van de bitcoin op een later moment uitgevoerd.

Uit een bericht van Bter op het Chinese social media platform Weibo blijkt dat er samen met justitie hard gewerkt wordt aan de zaak. Het bedrijf heeft inmiddels laten weten dat er een flinke beloning tegenover de gouden tip staat. Degene die de bitcoins weet te traceren mag 720 bitcoins in ontvangst nemen. Hiermee is de omvang van de beloning een slordige 150.000 euro.

De twee cyberaanvallen laten de discussie weer aanzwellen of de bitcoin wel betrouwbaar is. Echter lanceerde CoinBase eerder dit jaar de eerste gereguleerde bitcoinbeurs van de wereld.