Handig: Een mini weegschaal om onderweg je voedsel te meten

Natuurlijk zijn er al diverse apps om je eigen voedseldagboek bij te houden, zoals bijvoorbeeld Foodzy. Toch vinden sommige gebruikers dat nog niet nauwkeurig genoeg, en willen hun voedselpatroon graag tot op de miligram nauwkeurig loggen. Dat is waar deze gadget om de hoek komt kijken: De Wellscale.

Wellscale ziet er een beetje uit als een ijshockeypuk, maar het is in wezen een draagbare mini weegschaal voor onderweg. Via een bluetooth verbinding connect het device met je smartphone, en kun je het voedsel dat je er op hebt gezet loggen met een bijbehorende app.

Helaas voor Nederlandse gebruikers heeft de Wellscale app tot nu toe enkel een Amerikaanse productendatabase van slechts 8000 producten, dus erg gebruiksvriendelijk voor gebruikers hier is de app op dit moment nog niet. Ook kun je je afvragen wie er de hele dag met een mini-weegschaal op zak gaat lopen, zelfs al weegt het apparaatje maar 70 gram en is hij slechts 8,3 cm groot.

SONY DSC

Geloof je toch in het idee, dan kun je er nu alvast één bestellen via de Indiegogo pagina van Wellscale, waar ze de benodigde crowdfunding bijeen proberen te halen. De Wellscale kost is de voorverkoop $65, en wordt in december verwacht.