Hands on met de Galaxy Gear smartwatch: Wat zijn de voor- en nadelen? [VIDEO]

Gisteravond presenteerde Samsung in Berlijn dan eindelijk de langverwachte Galaxy Gear. ‘Een verlengstuk van onze smartphones’ aldus de electronicagigant. Want door de Gear te koppelen met je Galaxy S4 of Note III, kun je een groot deel van de dingen die je normaal met je telefoon doet, ineens via je horloge doen.

Een ‘klassiek design’ stond volgens de makers centraal. Op het eerste oog moet de Galaxy Gear er uit zien als een stoer mannenhorloge, en dat doet hij van een afstandje absoluut. Gelukkig is het apparaat lang niet zo lelijk geworden als de gelekte developer versie die vorige week ineens opdook op het internet.

IMG_1146

IMG_1211

IMG_1183

IMG_1195

Maar eenmaal van dichtbij bekeken, blijkt de Gear toch een stuk groter dan je van afstand misschien zou vermoeden: Het ‘klokwerk’ is bijna 4 bij 6 centimeter en ook nog eens ruim een centimeter dik. Ik zie voorlopig dus nog niet al te veel vrouwen met een Gear lopen, omdat het display al snel breder is dan je eigen pols.

Waar veel mensen – terecht – enthousiast over zijn is het feit dat je met de Gear ook handsfree kunt bellen, en foto’s kunt maken. En daarnaast heeft het natuurlijk zijn meerwaarde als activitytracker,  bijvoorbeeld met de standaard ingebouwde pedometer app.

Na de perspresentatie mochten we gisterenavond in de demonstratieruimte van Samsung al even uitgebreid met het apparaat aan de slag. In onderstaande review video bekijken we de Gear van dichtbij, en zetten alle voor- en nadelen nog even kort op een rijtje: