Slimme handschoenen Delta Gloves tracken je krachttraining

Bij wearables voor sport denk je in eerste instantie vooral aan een activity tracker voor je pols. PureCarbon komt echter met iets anders: Delta Gloves, een handschoen die je krachttraining meet. Het bedrijf is een Indiegogo-campagne gestart om het product op de markt te brengen.

PureCarbon noemt de wearable een gids voor je krachttraining. De handschoenen herkennen volgens het bedrijf automatisch welke oefening je doet. Ook belooft het dat de handschoenen in staat zijn om te meten welk gewicht je tilt en hoe vaak je een oefening herhaalt. Natuurlijk is het de bedoeling dat alle gegevens worden bijgehouden, zodat je ze kunt uitlezen via je smartphone.

Vroege vogels kunnen de Delta Gloves via Indiegogo aanschaffen voor 99 dollar. Het product wordt alleen in Noord-Amerika bezorgd. Het bedrijf zegt de eerste paar handschoenen in februari 2018 te leveren.

Hoe ver de ontwikkeling van de Delta Gloves precies is, is niet duidelijk. PureCarbon zegt in het najaar nog tests te willen uitvoeren. Uiteindelijk moeten de handschoenen over de toonbank gaan voor 200 dollar per paar.