De resultaten van Nederlandse hardloop- en fietswedstrijden zie je in de app Uitslagen.nl

Ben jij ook zo’n sportfanaat die graag meedoet aan hardloop- en fietsevenementen? Dan begint het met het voorjaar in aantocht vast weer te kriebelen om mee te doen aan een wedstrijd. Achteraf wil je uiteraard  zien hoe je gepresteerd hebt tijdens een dergelijke wedstrijd. En dat wordt nu een stukje makkelijk, want Uitslagen.nl heeft een gratis app gemaakt die je precies dit laat bekijken. Deze dienst verzameld de uitslagen van zoveel mogelijk evenementen voor je.

In de app, beschikbaar voor iOS en Android, kun je de uitslag van een wedstrijd bekijken nadat je hebt meegedaan. Klik je op een naam, dan zie je alle statistieken. Denk bijvoorbeeld aan de gelopen tijd, de afstand, de gemiddelde snelheid en op welke plaats iemand geëindigd is. En dat kun je niet alleen van je zelf zien, maar ook van club- en plaatsgenoten.

Via de app kun je je ook inschrijven voor een evenement. In een kalender zie je alle hardloopwedstrijden van inschrijven.nl, wat ongeveer 1400 wedstrijden per jaar zijn.

Uitslagen.nl

7 miljoen prestaties

Het aanbod van wedstrijden is gigantisch, schrijft iCulture. Ieder jaar komen er namelijk uitslagen van ongeveer 1200 nieuwe evenementen bij. Daardoor zijn er ongeveer 7 miljoen individuele prestaties te bekijken. Die kun je vinden via de archieffunctie in de applicatie. Je eigen prestaties vind je door je naam in te voeren.

Een voorwaarde is wel dat alleen de uitslagen van evenementen die het programma Wegwed gebruiken in de lijst belanden. Ook moeten organisatoren zelf zorgen dat de uitslagen in de database komen. Kun je een uitslag dus niet vinden, dan neem je contact op met de organisatoren.