“Hé Siri!” Voortaan maken we geld over bij PayPal via stemherkenning

Via PayPal kunnen we al een aantal jaar geld overmaken en geld ontvangen. Handig als je bijvoorbeeld iets in het buitenland wilt bestellen en geen creditcard hebt, of als je geen geld over wilt maken met internetbankieren. Maar nu hoef je dat niet meer te doen door te klikken. Je kunt vanaf vandaag PayPal bedienen met Siri.

PayPal verwacht – in verband met de feestdagen – alleen in december al 17 miljoen peer-to-peer-transacties te verwerken. Dat vonden zij een reden voor een cadeau, dat we terugzien in de vorm van stembesturing. Nu kun je geld versturen door bijvoorbeeld “Hé Siri, stuur vijftig euro naar Stan Hulsen via PayPal” te zeggen. Handig, want dat scheelt je weer een aantal stappen, zoals het openen van de app.

De feature wordt onder meer in Nederland aangeboden, maar is ook voor niet-Nederlands sprekende mensen interessant. De functie komt namelijk in verschillende talen naar 29 landen. Je kunt er daardoor ook gebruik van maken in België (zowel in het Frans als Nederlands), China, Spanje, Zwitserland (in het Frans, Duits en Italiaans), het Verenigd Koninkrijk en nog vele andere landen en talen.

De update met de stemherkenning is vanaf vandaag te downloaden in de App Store.

Spraakbesturing via Siri

De mogelijkheid is ontstaan omdat Apple de SiriKit voor developers beschikbaar heeft gemaakt in iOS 10, schrijft VentureBeat. Daardoor kan Siri ook in applicaties van derde partijen aan de slag, en dus onder meer betalingen voor je doen. Apple zei in juni al dat PayPal een van de eerste wereldwijde betalingsdiensten is die een integratie heeft met Siri.

Ook andere apps kun je nu met Siri gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, LinkedIn, Skype, Uber en WhatsApp. Hoewel Facebook Messenger in de Verenigde Staten ook de mogelijkheid om te betalen ondersteund, kun je die feature niet met Siri gebruiken.